Doorgaan naar inhoud
Waarom kies ik voor een elektrische fiets?

Waarom kies ik voor een elektrische fiets?

Reeds vóór de uitbraak van het nieuwe kroonvirus was de verkoop van elektrische fietsen in de Verenigde Staten snel gestegen. Sinds de uitbraak van de epidemie is de verkoop sterk gestegen. Ook nu nog blijkt uit de laatste gegevens dat de verkoop van elektrische fietsen op korte termijn niet zal afkoelen.

Enkele gegevens van elektrische fietsen in de afgelopen twee jaar
Volgens gegevens van de Britse Bicycle Association (UKBA) heeft de verkoop van elektrische fietsen die van elektrische auto's in 2020 overtroffen. Vorig jaar werden 160.000 elektrische fietsen verkocht onder de bijzondere omstandigheden van de epidemie. Uit de statistieken van dit jaar blijkt dat er elke drie minuten een elektrische fiets wordt verkocht. "

Volgens gegevens van het World Economic Forum werden er in 2020 ongeveer 600.000 elektrische fietsen verkocht op de Amerikaanse markt. Als er geen tekorten waren, had de verkoop meer kunnen zijn. Door de impact van de epidemie bedroeg de verkoop van elektrische voertuigen 296.000-een lichte daling ten opzichte van 2019.

Volgens een onderzoek van NPD (een gevestigd Amerikaans marktonderzoeksbureau) is de verkoop van elektrische fietsen in de 12 maanden voor juli 2021 met 240% gestegen. Het is echter interessant dat de groei van traditionele fietsen en randapparatuur slechts 15% bedraagt, wat erop wijst dat elektrische fietsen een leidende positie innemen in de algemene groei van de sector.

In feite hebben mensen in de sector ook gezien dat toen de epidemie bijna twee jaar geleden begon, we al een toename van de vraag naar dergelijke producten hadden gezien. Hoewel sommige mensen zich zorgen maken dat mensen die massaal elektrische fietsen kopen na de eerste opheffing van de lockdown begin 2020, een marktzeepbel kunnen veroorzaken, zien we in feite een voortdurende en ongekende groei van de elektrische-fietsindustrie. De epidemie heeft de daling van de verkoop van traditionele elektrische fietsen in de afgelopen paar jaar ook enigszins gekeerd. Hoewel er sprake is van een stijging, valt niet te ontkennen dat de populariteit van elektrische fietsen veel groter is dan die van traditionele fietsen.

Wat vinden Amerikaanse gebruikers van elektrische fietsen?
Meer en handiger in gebruik, waardoor veel automobilisten en passagiers van het openbaar vervoer uiteindelijk kiezen voor elektrische fietsen, omdat ze het grootste obstakel wegnemen: de omslachtigheid van de traditionele fiets. Hoewel studies hebben aangetoond dat elektrische fietsen nog steeds bijna evenveel beweging geven (soms meer) dan traditionele fietsen, zorgen de voordelen van trapondersteuning ervoor dat fietsers niet zo bezweet naar het werk gaan als traditionele fietsers.

"Elektrische fietsen ontketenen een revolutie in de fiets- en elektrische-voertuigtransportindustrie", zegt Katherine Martinko, een schrijfster die van fietsen houdt.

"Specialized's global communications director Jenisse Curry zei dat elektrische fietsen zijn ontworpen voor alledaags gebruik. Studies hebben aangetoond dat tweederde van de auto's een actieradius hebben van minder dan 10 mijl, en dat reizen over korte afstanden de grootste uitstootfactor is. De meeste auto's zijn Stop en gaan herhaaldelijk in een korte periode van tijd, of stoppen voor een lange tijd. Dit is ook de scène die het gemakkelijkst kan worden vervangen door elektrische fietsen.

"De meeste Amerikanen wonen in de buitenwijken, dus dit is de echte kans voor elektrische fietsen, want de afstand om bloemen of boodschappen te kopen op een gewone fiets is een beetje lang, maar rijden op een elektrische fiets is gemakkelijk. De meeste verkochte elektrische fietsen worden gebruikt voor transport. Niet voor vermaak."

Relatief stabiele marktprijzen
Hoewel de epidemie de verkoop van elektrische fietsen in een stroomversnelling heeft gebracht, is de marktprijs nog steeds relatief stabiel. Toen de vraag naar elektrische fietsen begin 2020 begon door te breken, hadden bijna alle leveranciers van elektrische fietsen geen schappen of voorraden. In de Verenigde Staten houdt het bedrijf de prijs van elektrische fietsen in principe stabiel, in plaats van de prijzen op te drijven. Veel merken hebben langere levertijden, maar er zijn bijna geen gevallen van prijsfraude geweest.

 

Naarmate de epidemie aanhoudt, onder meer door het tekort aan containers, torenhoge transportprijzen, stijgende grondstofkosten en veranderingen in de wisselkoers tussen de Amerikaanse dollar en de renminbi, is de druk op de toeleveringsketen echter toegenomen, waardoor veel retailers hun prijzen langzaam hebben verhoogd.
Nu sommige factoren die de prijzen beïnvloeden geleidelijk zijn afgenomen, zijn veel detailhandelaren begonnen de prijs van elektrische fietsen te verlagen tot het niveau van vóór de epidemie, en veel bedrijven in de sector hebben ook een reeks nieuwe producten op de markt gebracht.

Met een groot aantal interessante nieuwe elektrische fietsen op de markt, is de vraag van mensen naar elektrische fietsen niet afgenomen. In de nabije toekomst is de aanhoudende groei van de markt voor elektrische fietsen zo goed als zeker. Elektrische fietsen brengen ons niet alleen het gemak van reizen, maar voldoen ook aan onze combinatie van mountainbikes en elektrische fietsen, wat handig is voor gebruikers om te gebruiken in outdoor reisscenario's zoals sneeuw, bergen en modder.

Vorig artikel Europese steden lanceren nieuwe fietsvriendelijke programma's
Volgend artikel Je kent de geschiedenis van elektrische fietsen niet

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden