Doorgaan naar inhoud
6 TIPS OM IN DE HERFST EN WINTER DOOR TE FIETSEN

6 TIPS OM IN DE HERFST EN WINTER DOOR TE FIETSEN

Lichting


In de herfst en winter,De dagen worden steeds korter. Dat betekent dat de kans groter is dat je straks in het donker rijdt. Neem daarom áltijd goede verlichting mee. Zo wordt je nooit verrast door de donkere dagen en ben je altijd zichtbaar wanneer het nodig is. Ook wanneer het nog licht is, raden we je aan om je voor- en achterverlichting aan te zetten voor extra zichtbaarheid.

Laden


Voor woon-werkverkeer is dit misschien minder relevant, maar toch: neem niet meer mee dan nodig. Hoe zwaarder de e-bike wordt, hoe meer elektriciteit er wordt verbruikt. Als je lange afstanden wilt afleggen, reis dan zo licht mogelijk.

Basisuitrusting voor paardrijden

De dagen worden korter en kouder dus haal die dikke jas, je handschoenen en het fluo vestje maar uit de kast zo kan je ook tijdens de winterperiode nog lekker op de fiets. Reflecterende fietskleding,Zorg ervoor dat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers tijdens een winterse fietstocht.


Accu


Zorg ervoor dat je accu altijd op een plek tussen 0 en 20 graden Celsius wordt opgeslagen. Bewaar je accu vorst en vochtvrij, neem ze dus gerust in huis en plaats deze kort voor het begin van de rit weer terug.Een fietsaccu moet regelmatig ontladen en weer opladen om gezond te blijven. Als je in de wintermaanden je fiets niet gebruikt, laad je accu dan één keer per maand wat bij. 

Band

De wegen zijn in de herfst een stuk gladder dan in de zomer. Nattigheid zorgt ervoor dat je banden dus minder grip hebben. Check voor de herfst daarom goed of je banden niet versleten zijn.Laat wat lucht uit je banden lopen. Daardoor wordt het bandoppervlak op het wegdek groter en dat zorgt voor meer grip.

Energie


Beloon jezelf na een fietstocht in de winter met wat lekkers en een kop koffie of warme chocolademelk.


Zo, je bent helemaal klaar om er een zorgenloze winterperiode van te maken. Fiets en geniet met XF650 !

Vorig artikel Zijn dikke of smalle banden snel?
Volgend artikel Tips voor je fietsaccu

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden